Mighty Tiny Foundation

Wij werken samen met Mighty Tiny Foundation

Mighty Tiny Foundation helpt jongeren van het praktijkonderwijs aan een baan.

Locatie De Singel voor praktijkonderwijs van Het Hooghuis werkt al enkele jaren samen met Spierings Mobile Cranes in Oss. Dit bedrijf biedt onze leerlingen onder andere de lascursus aan. Maar de hulp van het bedrijf gaat nog verder. In nagedachtenis aan Tiny Spierings is een stichting opgericht, de Mighty Tiny Foundation. Deze stichting is opgericht om mensen te ondersteunen die het minder goed getroffen hebben in deze wereld.

De Mighty Tiny Foundation gaat de scholen voor praktijkonderwijs in de regio (het Netwerk Praktijkonderwijs N.O. Brabant) ondersteunen om leerlingen aan een baan te helpen. De stichting stelt middelen beschikbaar om drempels weg te nemen die het verhinderen dat een leerling van het praktijkonderwijs een passende werkplek kan krijgen. Deze drempels kunnen worden gezien in een brede zin. Drempels kunnen ontstaan door een gedragsmatig of sociaal-emotioneel probleem. Coaching op de werkvloer of in de privésituatie kan dan een oplossing zijn. Drempels kunnen zich bevinden in een opleidingsprobleem. Een mogelijke oplossing is dan het aanbieden van een cursus zoals een VCA-, computercursus of autotheorie. De drempel kan zich ook bevinden in een praktisch probleem, zoals vervoer of aanpassingen op de werkvloer. Mogelijke oplossingen zijn hier een elektrische fiets, OV-kaart of aangepaste werkschoenen.

We zijn erg blij met de hulp die we krijgen van de Mighty Tiny Foundation. Hiermee kunnen we nog meer leerlingen helpen aan een passende werkplek en daarmee aan een betere toekomst.

Voor meer info: https://mightytinyfoundation.com/

Home – Spierings Mobile Cranes (spieringscranes.com)