Topsportbegeleiding

Op Het Hooghuis stimuleren we leerlingen hun talenten te ontwikkelen. Ook op het gebied van (top)sport. We willen graag dat onze leerlingen kunnen doen waar ze goed in zijn. Dat ze genoeg uren kunnen trainen (bij topsport is dat minstens 8-10 uur per week) en dat ze mee kunnen doen met nationale en internationale wedstrijden. Om dit mogelijk te maken, zijn er soms aanpassingen nodig op school. Daar begeleiden we onze leerlingen graag bij. Daarom hebben we op Het Hooghuis een topsportregeling.

Via deze regeling bieden we leerlingen die intensief met sport bezig zijn extra faciliteiten, zodat zij (top)sport en school goed kunnen blijven combineren. Ze krijgen bijvoorbeeld verlof voor trainingen en wedstrijden. Als het nodig is, passen we hun lesrooster of (toets)planning aan. Huiswerk en proefwerken kunnen in overleg met de vakdocent worden verzet. Tijdens leerling- en rapportbesprekingen besteden we extra aandacht aan deze leerlingen. We bekijken wat een leerling nodig heeft om sport en school goed samen te laten gaan. Daarvoor gaan we in gesprek met de leerling, de ouders, de sportvereniging en de trainers. We zoeken altijd naar een passende oplossing, zodat onze sporttalenten topprestaties kunnen leveren op school én in hun sport!

Wil je meer informatie over onze topsportregeling, neem dan contact op met de topsportcoördinator van de desbetreffende locatie:

Niels van Casteren (Titus Brandsmalyceum): n.vancasteren@hethooghuis.nl
Ton de Jong (Mondriaan College): t.dejong@hethooghuis.nl
Deborah van Ham (Stadion): d.vanham@hethooghuis.nl
Denny Witjes (ZuidWest): d.witjes@hethooghuis.nl
Twan Rovers (Heesch): t.rovers@hethooghuis.nl
Justin Damen (De Singel): j.damen@hethooghuis.nl