Het Hooghuis locatie De Singel en buurtvereniging In d’n Hof slaan handen ineen

In de levendige wijk Akkerwinde in Schaijk heeft Buurtvereniging In d’n Hof het ambitieuze plan opgepakt om de Avonturentuin compleet te renoveren. Deze is na de opening door toenmalig wethouders Roelofs en Vereijken in 2014 inmiddels aan een flinke onderhoudsbeurt toe.

“We proberen 5.000 euro bij elkaar te krijgen voor de materialen en willen daarna samen met de buurt de handen uit de mouwen steken om alles te realiseren”, vertelt Mark van den Bogaert, voorzitter van de buurtvereniging.
De andere helpende hand komt nu van Ton Rooks, docent van Hooghuis De Singel, waar leerlingen praktijkonderwijs volgen. “We zoeken jaarlijks mooie projecten uit waar we met onze leerlingen aan mee kunnen bouwen”, vertelt Ton. Voorbeelden hiervan zijn de Natuurspeeltuin en De Komme in Schaijk. Ook dit project is ons op het lijf geschreven.

Mark voorziet een mooie samenwerking tussen de buurtvereniging en de school. “Beiden staan we midden in de samenleving en kunnen echt iets voor elkaar betekenen. In maart start Ton met zijn leerlingen aan de bouw van Avonturentuin 2.0 en hopen wij met de buurtvereniging het beoogde budget bij elkaar te hebben.”

Eventuele bedrijven of sponsoren kunnen mailen naar buurtverenigingindnhof@hotmail.com of bellen naar Mark van den Bogaert op 06-18308658. “In de lente van 2022 zal deze prachtige speelplek voor scholen, families en ‘buitenspeelavonturiers’ officieel heropend worden.”